Å ena sidan tänker jag att det inte finns så mycket att säga om året, å andra sidan när jag tänker efter lite noga finns det nog det ändå.

Målsättningen var för 2021 att dels få vara skadefri och kunna springa som jag önskar. Det har gått relativt bra. Jag har fortfarande ont i min högra höft, inte så det hindrar mig från att springa men jag kan eller vågar inte ge mig på att springa längre distanser. Så marraton får vänta ett tag till, även om det vore riktigt kul att kunna springa ett och då gärna ner emot 2:45. Det andra målet för året var att springa 10 km landsväg under 36 minuter.

När jag startade årets första lopp i Varberg i juni kändes det inte som att det var nära. I mål på 36:51 kändes inte bra nog för att det skulle vara rimligt. Men sedan rullade träningen på och när jag sprang VSM i Anderstorp och passerade 10 km på klockan strax över 36 tänkte jag att det skall nog kunna gå. Jag har märkt att receptet för fartökningen är backintervaller. För när jag sedan skulle springa en snabb ”tia” i Falkenberg i slutet av juli hade jag sprungit en del backintervaller i Falkenbergs bästa intervallbacke, Brune Kulle. På just det loppet lyckades jag kapa tiden och tog mig runt på 35:26. Alltså under 35:30!

Nu började jag tänka att det faktiskt skulle kunna vara rimligt att springa under 35. När jag efter några månaders träning och positiv känsla samt kondition stod på startlinjen för ännu ett lopp på samma bana var målsättningen självklar. Under 35.

Jag gjorde mitt livs 10-kilometerslopp och var snubblande nära då jag sprang över mållinjen på 35:03. Snubblande nära. Samtidigt börjar man fundera direkt efter målgång: vad kunde jag gjort annorlunda?

Årets sista lopp blev, för andra gången Sylvesterloppet i Tvååker. Då jag sprang det senast 2019 kom jag i mål som tvåa på 37:10. Nu, 2021, gick jag åter i mål som tvåa fast nu på 35:52. Mitt tredje lopp under 36 för året.

Så med det sagt så har jag lyckats med båda mina målsättningar. Vara skadefri samt att gå under 36 minuter. Inför 2022 är fortfarande målet at få vara skadefri men årets andra mål är då under 35 minuter vilket inte är helt orimligt om jag får träna på som jag önskar. Ett tredje mål för året är också att springa min snabbaste halvmara, under 80 minuter, gärna snabbare än så såklart.

Nu går jag ut och springer!