Det går bra nu, hur bra är kanske lite för tidigt att säga men det känns över förväntan. Smärtan i knät är näst intill helt borta, med undantag för känningar efter långpass i tuffterräng för några veckor sedan. Har fått nya stretch- och styrkeövningar av sjukgymnasten och det känns som att hon har koll på läget och jag har stort förtroende för henne.
Samtidigt löper träningen på mycket bra trots en försenad vår. Blir många pass på löpbandet, vilket är skönt då man slipper is och slask samtidigt som jag fått en bra rutin på att alla pass på bandet är av god kvalitet. Även långpassen flyter på, snittar på en bit över 30 kilometer redan och hoppas kunna fortsätta öka framöver för att känna mig så redo bara jag kan då jag står på startlinjen på Tjockhult runt den 2:e juni.
Att kvalitén på intervallpassen är god fick jag svar genom att kuta tillräckligt fort på Roadrunners klubbmästerskap i helgen, där jag inte bara var snabbast i klubben med mer än två och en halv minut på 10 kilometer utan även att jag klev först över mållinjen av samtliga löpare med en nytt personbästa på nästan en hel minut (36:25).
Så nu är det bara att fortsätta trampa på och hoppas att jag inte får några bakslag, då vill jag tro att tidsmål på både 10, 21 och 42 km är inom räckhåll!