Egentligen ska jag nog inte blogga. Dels för att ingen läser det jag skriver, dels för att jag allt för sällan skriver. Men tanken med denna blogg var ändå att, för mig själv, diktera ner lite om min träning. Nu var det väldigt länge sedan jag skrev så jag får väl skriva ner lite.

Så vad har hänt sedan sist? Jo en hel del faktiskt. Jag bytte klubb inför 2021, från att ha varit med i Falkenbergs Roadrunners i ett antal år valde jag att gå med i Falkenberg Allstars. Varför? Ja, varför egentligen. Kanske av flera anledningar. Då, när jag tog beslutet att byta klubb hade jag tränat flitigt tillsammans med Johan som håller i klubben. Det var en avgörande faktor. Att jag ville träna och tävla med Johan och ”hans” klubb. Sedan anser jag att majoriteten av Falkenbergs RRs medlemmar tränar och tävlar mest inför väldigt långa lopp. Stort fokus ligger på ultradistanser. Inget fel i det men det är inte jag intresserad av. Det var till exempel mycket länge sedan sprang så långt som ett marraton. Mitt kropp klarar helt enkelt inte av det.

 
 
Jag har under det senaste året kunnat hålla i min träning genom att träna smart och lagom mycket. Det har genererat i att jag förbättrat min miltid med dryga minuten och lyckades i somras att släpa mig runt under 36 minuter vilket har varit ett delmål. Jag har även startat mitt andra VSM. Denna gång i M40-klassen och över 10 km på racingbanan i Anderstorp med en 20:e placering i min klass. Vidare har jag även, efter mycket om och men lyckats dra ihop ett stafettlag till Helsingborg marraton. Tillsammans med Stickan, Jimmy och Lundblad vann vi herrklassen på nytt banrekord. Kul med seger och trevligt med korv som pris.
 
 
 

Nu när hösten kommit så ligger fokus mer på mängd, där jag bland annat försöker att två dagar i veckan springa två pass om dagen. Ett på morgonen innan jobbet och ett på kvällen. Höstens stora mål är terräng-SM i Höganäs i oktober. Jag tror inte på placering, inte ens i min åldersklass men det är kul med mästerskap.

 

Slutligen så har jag införskaffat mig ”doping-dojjan”, alltså Nikes modell Alphafly Next % som kanske kan ge luft under vingarna. Årets sista målsättning är att på ett Sylvesterlopp den 31 december springa milen under 35 minuter.